خبرنگاران انتقال آب از خلیج فارس ره آورد مهم دولت در فلات مرکزی ایران

به گزارش مجله سلو بلاگ، تهران - خبرنگاران- با افتتاح خط اول انتقال آب از خلیج فارس به استان های کرمان و یزد، رونمایی از خطوط دوم، سوم و چهارم ابَرپروژه ملی انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان در 24 اسفندماه 1399، توسعه این طرح که آب را به فلات مرکزی ایران منتقل می کند، وارد فاز جدیدی شد.

خبرنگاران انتقال آب از خلیج فارس ره آورد مهم دولت در فلات مرکزی ایران

به گزارش روز یکشنبه خبرنگاران به نقل از شبکه اطلاع رسانی تولید و تجارت ایران، با افتتاح خط اول انتقال آب از خلیج فارس به استان های کرمان و یزد و رونمایی از خطوط دوم، سوم و چهارم این ابَرپروژه ملی، توسعه این طرح وارد فاز جدیدی شد تا علاوه بر تامین آب صنایع و شرب استان های هرمزگان، کرمان و یزد، استان هایی همچون اصفهان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان نیز از منابع آبی سیراب شوند.

نکته قابل توجه در این ابَرپروژه، بهره مندی از توان متخصصان داخلی و استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی در زمان تحریم است که این موضوع سبب شد تا از آن به عنوان یکی بزرگترین پروژه های بعد از انقلاب اسلامی نام برده شود.

عملیات اجرایی انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان در دولت یازدهم به ثمر نشست. این پروژه دارای چهار خط انتقال به فلات مرکزی و شرق کشور است و مجموع سرمایه گذاری خطوط به بالغ بر 140 هزار میلیارد تومان می رسد.

خط نخست انتقال آب خلیج فارس به استان یزد خواهد رسید که به طول 820 کیلومتر با حجم سرمایه گذاری 23 هزار میلیارد تومانی عملیاتی شد. حجم آب انتقالی در این خط، 130 میلیون مترمکعب در سال است و زمینه اشتغال زایی 16 هزار نفری در دوارن ساخت را فراهم کرده و این خط 50 میلیون مترمکعب آب را برای استان هرمزگان تامین می کند.

خط دوم طرح ملی انتقال آب از خلیج فارس به استان های کرمان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی خواهد رسید. حجم سرمایه گذاری خط دوم به طول یکهزارو 550 کیلومتر به 47 هزار میلیارد تومان می رسد؛ ظرفیت انتقال آب این خط 230 میلیون مترمکعب در سال است که اشتغالزایی آن در دوران ساخت به 30 هزار نفر می رسد. مدت زمان اجرای طرح 60 ماه برآورد شده است.

تامین منابع مالی این خط، از محل سرمایه گذاری شرکت های فولاد مبارکه، گلگهر، چادرملو، ملی صنایع مس ایران، سنگ آه گهر زمین، فولاد اپال پارسیان و فولاد خراسان، برنامه ریزی شده است.

خط سوم انتقال آب از خلیج فارس نیز به استان های یزد و اصفهان خواهد رسید. حجم سرمایه گذاری این خط 910 کیلومتری به 35 هزار میلیارد تومان می رسد؛ ظرفیت خط انتقال آب در این خط، 200 میلیون مترمکعب است و اشتغالزایی طرح در دوره ساخت آن، به 14 هزار نفر می رسد و مدت زمان اجرای آن، 60 ماه برآورد شده است.

تامین منابع مالی خط سوم از محل سرمایه گذاری شرکت های فولاد مبارکه، ذوب آهن اصفهان و پالایشگاه اصفهان برنامه ریزی و انجام می شود.

خط چهارم انتقال آب به طول 820 کیلومتر از دریای عمان به سیستان و بلوچستان خواهد رسید. این خط با سرمایه گذاری 39 هزار میلیارد تومانی با حمایت وزارت صنعت و با اشتغال زایی 10 هزار نفری در دوران ساخت تا 5 سال آینده آب را به سیستان و بلوچستان می رساند.

بر اساس این گزارش، با تکمیل مراحل اجرای این پروژه، انقلابی بزرگ در عرصه تامین آب صنایع و شرب مردم مردم ساکن در استان های کم آب رخ خواهد داد.

عملیات اجرایی مرحله دوم و سوم و چهارم انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی و شرق کشور 24 اسفند 1399 آغاز شد.

پریها: مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.

منبع: ایرنا
انتشار: 14 شهریور 1400 بروزرسانی: 14 شهریور 1400 گردآورنده: sloblag.com شناسه مطلب: 29906

به "خبرنگاران انتقال آب از خلیج فارس ره آورد مهم دولت در فلات مرکزی ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران انتقال آب از خلیج فارس ره آورد مهم دولت در فلات مرکزی ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید